به گزارش نیم نگاه ایران، حسینعلی امیری در هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان که با حضور وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان برگزار شد، اظهار داشت: باتوجه به ظرفیت های استان فارس در زمینه جاذبه های تاریخی، فرهنگی و تمدنی و همچنین ظرفیت های عظیم پزشکی و علاقه متقابل مردم استان فارس و تاجیکستان به یکدیگر، تشکیل موسسات گردشگری در حوزه های تاریخی و سلامت فرصت مناسبی برای توسعه مناسبات میان دو کشور است و برگزاری این اجلاسیه نقش مهمی در توسعه و تقویت مناسبات و همکاریهای دوجانبه ایفا خواهد کرد.
وی افزود: یکی از مزیتهای سازنده در روابط جمهوری اسلامی ایران با جمهوری تاجیکستان همجواری و حضور در یک منطقه تمدنی واحد است که این امر زمینهساز تسهیل و توسعه و تعمیق روابط دو کشور در طی سه دهه گذشته تا به امروز بوده است.
نماینده عالی دولت در استان فارس تصریح کرد: طی سالهای گذشته روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور ، توسعه پرشتاب داشته است و سفر رئیس جمهور محترم آقای دکتر پزشکیان به تاجیکستان بازتابهای ملی و بینالمللی خوبی داشت و این مراودات زمینهساز ایجاد مناسبات جدیدی است که بازتابهایی را در محافل بینالمللی به دنبال داشت.
وی تاکید کرد: با وجود گسترش روابط سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان مشترکات فرهنگی و تاریخی زیادی داریم که میتواند به عنوان اساسیترین زمینه تحکیم پیوندهای میان مردم دو کشور نیز محسوب شود و ریشههای تاریخی یکسان، زبان مشترک و دین واحد در کنار تشابه سنتها آیینها و باورهای اجتماعی و محلی شرایط بی بدیلی را برای توسعه و تعمیق بیش از پیش مناسبات فرهنگی میان دو کشور فراهم آورده است.
نماینده عالی دولت در استان فارس در این جلسه خطاب به وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان و سایر مهمانان تاجیکستانی، اظهار کرد: تاجیکستان و مردم آن را از خودمان میدانیم.
نماینده عالی دولت در استان فارس در این جلسه خطاب به وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان و سایر مهمانان تاجیکستانی، اظهار کرد: تاجیکستان و مردم آن را از خودمان میدانیم.
وی خاطر نشان کرد: شهر شیراز از ظرفیت بینظیری در حوزه گردشگری سلامت و گردشگری فرهنگی برخوردار است و در حال حاضر تاجیکهای زیادی برای برخورداری از خدمات پزشکی به شیراز سفر میکنند که در کنار آن می توانند از آثار باستانی، هنری و ادبی این شهر که میراث مشترک فرهنگ و تمدن استان فارس است، بهرهمند شوند.
استاندار فارس در این اجلاسیه، برقراری پرواز مستقیم از شیراز به دوشنبه را موجب ارتقای توسعه گردشگری و مراودات بیشتر استان فارس با کشور تاجیکستان دانست و آمادگی استان فارس را به جهت تعریف تورهای مختلف گردشگری و هر نوع همکاری در راستای توسعه مناسبات اعلام کرد.
استاندار فارس در این اجلاسیه، برقراری پرواز مستقیم از شیراز به دوشنبه را موجب ارتقای توسعه گردشگری و مراودات بیشتر استان فارس با کشور تاجیکستان دانست و آمادگی استان فارس را به جهت تعریف تورهای مختلف گردشگری و هر نوع همکاری در راستای توسعه مناسبات اعلام کرد.
به گفته نماینده عالی دولت در استان فارس؛ شهر شیراز و شهر دوشنبه خواهر خوانده هستند و این خواهرخواندگی میتواند به توسعه مناسبات این دو شهر کمک کند. وی پیشنهاد کرد تا هفته فرهنگی شیراز و شهر دوشنبه تاجیکستان به طور مستمر و متناوب در شهرهای دوشنبه و شیراز برگزار شود.
نماینده عالی دولت در استان فارس در ادامه با اشاره به حوزه کشاورزی استان فارس و اینکه فارس تامین کننده حدود ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور می باشد، گفت: باتوجه به اینکه تاجیکستان برخوردار از زمین های مستعد کشاورزی است، در این زمینه می توانیم همکاری داشته باشیم.
نماینده عالی دولت در استان فارس، تامین محصولات غذایی و سرمایه گذاری مشترک در این زمینه و بسترسازی برای صدور محصولات را فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری مشترک برای تولید کنندگان و تجار دو کشور دانست.
امیری خاطر نشان کرد: استان فارس در حوزه صنعت و ساختمان و تجربه در پروژه های زیرساختی، آمادگی کامل برای توسعه همکاری در این زمینه با کشور تاجیکستان را دارد.
وی ادامه داد: باتوجه به ظرفیت های مکمل و استفاده از مکانیسم تهاتری همچون صادرات مواد غذایی، انواع کاشی و سرامیک، سیمان و کلینکر، سنگ های تزئینی ساختمانی، در و پنجره، لوله و اتصالات، آب، فاضلاب، سیم و کابل در مقابل واردات برخی از صنایع و محصولات همانند آلومینیوم، پنبه و خشکبار می تواند فرصت مناسبی برای تقویت همکاری های اقتصادی میان استان فارس و کشور تاجیکستان باشد.
استاندار فارس در پایان ضمن قدردانی از حضور وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان و سایر میهمانان شرکت کننده در این اجلاسیه، اضافه کرد: این اجلاس در شیراز تنها یک نشست اقتصادی نیست و احیای پیوندی است که ریشه در تاریخ هزار ساله ما دارد و استان فارس با تکیه بر صنعت پویا، تاریخ درخشان و ظرفیت های گردشگری آماده است تا با همکاری تاجیکستان الگویی برای همگرایی منطقه ای بسازد. لذا بیاید با همتی بلند روابطی را پایه ریزی کنیم که اقتصاد دو کشور را شکوفا سازد و فرهنگ فارسی را به جهانیان بیاموزد.
دیدگاهتان را بنویسید