به گزارش نیم نگاه ایران، مهدی رنجبر به همراه جمعی از معاونان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در پاسداشت و تکریم از معلمان و اساتید هنر به دیدار استاد مجید چیزفهم دانشمندیان از پیشکسوتان و هنرمندان هنر خوشنویسی رفتند که سال های سال را در کسوت هنر به امر مقدس معلمی نیز پرداخته و با وی و خانواده ایشان به گپ و گفتی صمیمانه نشستند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس در این ملاقات با ابراز خرسندی از حضور میان جمع خانوادگی این استاد هنرمند و صاحب نام در عرصه خوشنویسی، گفت: تکریم از پیشکسوتان هنرمند؛ تکریم از تمام هنر استان است و چه بسیار هنرمندان پیشکسوت صاحب سبک و متبحری که همچون ایشان با خلق آثار هنری خود در خوشنویسی به فضای شهر و استان رنگ و بویی خاص بخشیده و شاگردانی را تربیت می کنند که این راه را ادامه خواهند داد.
رنجبر همچنین با اشاره به اینکه، با تدبیر هنرمندان پیشکسوت میتوان شور هنرمندان جوان را به طلای ناب اجتماعی تبدیل کرد؛ گفت: با همین برداشت است که هنرمندان پیشکسوت، سرمایه اجتماعی جامعه هستند؛ چرا که دانش و بینش و مهارت هنری آنها آمیخته با تجربه شده و تاثیر گستردهای را پدید میآورد و هنرمندان پیشکسوت خط ارتباطی نسلهای هنری با هم هستند.
خوشنویسی شیراز درخشان و پرآوازه است
مجید چیزفهم دانشمندیان که از پیشکسوتان و مدرسان صاحب نام هنر خوشنویسی است، عامل گسترش هنر خوشنویسی در شیراز را وجود مراکز متعدد فرهنگی و نمادهای تاریخی در شیراز خواند و گفت: خوشنویسی شیراز بسیار درخشان و پرآوازه بوده و در گذشته در بسیاری از خانههای شیراز کتابهای خوشنویسی شده، قرآن و حافظ و قطعات فاخر خوشنویسی زیبنده منازلی بود که معماری سنتی داشتند.
او با اشاره به علاقه مردم شیراز به هنر خوشنویسی ادامه داد: نگاه مردم به خوشنویسی نگاهی علاقهمندانه است، و این وظیفه خوشنویسان است که اول نگاه دستاندرکاران و مسئولین و سپس نگاه مردم را عمق بخشند و باید به صورت جدیتر از این هنر حمایت شود تا شاهد عجینتر شدن هنر خوشنویسی با زندگی مردم باشیم.
وی با بیان اینکه، تا خط هست، خوشنویسی هم هست و انسان فطرتاً هر چیز زیبا را دوست دارد و این زیبایی در خط، همان خوشنویسی است، گفت: خوشنویسی کاربرد وسیعی در زندگی روزمره دارد و بیتردید میتوان گفت که هیچکس از این هنر بینیاز نیست. این هنر در طی سالها دستخوش تغییرات زیادی در عرصههای تکنیکی شده است، اما هنوز هم میتوان آن را کم حاشیه ترین هنرها دانست که هنرمندانی صبور را میطلبد.
«استاد مجید چیزفهم دانشمندیان» هنر خوشنویسی را در سال۱۳۵۱ در محضر زنده یاد استاد حـمید دیرین و تدریس و آموزش خط نستعلیق از سال ۱۳۶۰ با موافقت و معرفی شادروان استاد دیرین داشته و کسب فیض و یادگیری خط ثلث در محضر استاد محمد حسینی موحد در قم به صورت مکاتبه و تدریس خط ثلث همراه با ادامه آموزش خط نستعلیق از سال ۱۳۶۳-تا کنون را در سابقه هنری خود دارد.
شرکت در نمایشگاه های مختلف از جمله نمایشگاه انفرادی خط ثلث در سال ۱۳۶۸ همچنین شرکت در نمایشگاه های جمعی تهران، شیراز، اصفهان، کیش، مشهد، ایلام، رشت، بابل، آباده و در سال۱۳۸۳در نمایشگاه آثار هنری شهر انی یر پاریس در کشور فرانسه از جمله آثار وی می باشد.
ادامه یادگیری خط نستعلیق از حضور استاد غلامحسین امیرخانی و تایید شورای ارزشیابی هنری در مرحله استادی و شرکت در کلاس های دارالکتابه و کسب فیض از استاد عبدالرضایی در خط ثلث جزو کار های آموختنی ایشان است و موافقت شورای ارزشیابی هنری وزارت ارشاد برای درجه یک هنری نیز در اسفند ۱۳۹۱به چیزفهم اهداء شده که سوابق اجرایی هنری از جمله: عضو شورای شعبه انجمن خوشنویسان شیراز در سمت های مسئول امور مالی، مسئول واحد آموزش و مسئول واحد فرهنگی و تبلیغات
رئیس انجمن خوشنویسان شیراز و افتخار جانشینی زنده یاد استاد حمید دیرین از سال ۱۳۷۴ و مدیر مسئول نشریه فرهنگی کلک دیرین، با مجوز اداره کل مطبوعات داخلی کشور و عضو منتخب شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران از سال ۱۳۷۵ توسط مجامع نمایندگان انجمن های ایران در سمت های نائب رئیس شورای عالی و عضو کمیسیون آموزشی و رئیس کمیسیون فرهنگی و هنری و عضو شورای تصحیح اوراق امتحانی انجمن خوشنویسان ایران و ناظر برگزاری انتخابات در مجامع شهرستان ها از دیگر فعالیت های این استاد خوشنویسی می باشد.
فعالیت های شغلی که در کارنامه استاد چیزفهم قرار دار شامل؛ اخذ مدرک دیپلم رشته برق از هنرستان نمازی، اخذ مدرک فوق دیپلم و شروع خدمت در آموزش و پرورش دوسال اول در بوشهر و بقیه در شیراز و اخذ مدرک لیسانس برق (قدرت) از مرکز آموزش عالی فنی مهندسی شهید با هنر شیراز است.
وی دبیر و هنرآموز رشته برق در بوشهر، دبیر،هنرآموز،سرپرست بخش،معاون فنی،معاون آموزشی،معاون پرورشی و رئیس در هنرستان فنی شهید آیت الله دستغیب شیراز و مدرس دروس فنی برق وکاربرد رایانه در رشته برق در آموزشکده فنی مهندسی شهیدباهنر شیراز و رئیس آموزشکده فنی شهید رجائی و رئیس هنرستان بزرگسالان شهید آیت الله دستغیب شیراز بوده که شروع بازنشتگی او در مهر ۱۳۸۴ رقم خورده است و موسس آموزشگاه هنری سوده دارای مجوز رسمی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس هم می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید