به گزارش نیم نگاه ایران؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس در این ملاقات با ابراز خرسندی از حضور میان جمع خانوادگی این استاد فرهنگی و صاحب نام در عرصه ادبیات و نویسندگی، بیان داشت: تکریم از پیشکسوتان اهال فرهنگ؛ تکریم از تمام فرهنگ و ادب استان است و چه بسیار اهالی اهل قلم و نویسندگان پیشکسوت صاحب سبک و متبحری همچون ایشان که با خلق آثار فرهنگی خود به ترویج کتاب و کتاب خوانی و زنده نگه داشتن فرهنگ مردم شهر و استان میپردازند، رنگ و بویی خاص به فضای شهر و استان بخشیده و شاگردانی را تربیت می کنند که این راه را ادامه خواهند داد.
رنجبر همچنین با اشاره به اینکه، فرهنگ وران پیشکسوت با دانش و ادبیات غنی میتوان شور علاقه مندان کتاب و نویسندگان جوان را به طلای ناب اجتماعی تبدیل کنند؛ گفت: با همین برداشت است که ادیبان پیشکسوت، سرمایه اجتماعی جامعه هستند، چرا که دانش و بینش و مهارت فرهنگی آنها آمیخته با تجربه شده و تاثیر گستردهای را پدید میآورد و اصحاب پیشکسوت حوزه فرهنگ، خط ارتباطی نسلهای ادبی با هم هستند.
ابوالقاسم فقیری؛ روایتگر حافظه جمعی مردمان فارس
ابوالقاسم فقیری که در کنار دیگر آثارش، کتاب های «باران و مراسم بارانخواهی در فارس» و «بازیهای محلی فارس» را درباره فرهنگ عامه مردم فارس منتشر کرده است، نویسنده ۸۲ ساله شیرازی میباشد که عمری است خود را وقف پژوهش در فرهنگ عامه مردم فارس و زنده نگهداشتن آداب، رسوم، سنن و عرف این پهنه گسترده ایرانزمین کرده است، در دو کتاب جدید خود نیز بخشهایی دیگر از فرهنگ دیرین مردم فارس را با جزئینگری به رشته نگارش درآورده و به عنوان سندی از فرهنگ این سرزمین در سده اخیر، برای اکنونیان و آیندگان به یادگار گذاشته است.
«استاد ابوالقاسم فقیری» در سال ۱۳۹۲ به پاس نیم قرن فعالیت در حوزه فارسشناسی در نخستین همایش چهرههای ماندگار استان فارس مورد تجلیل قرار گرفت. او همچنین دارنده تندیس جشنواره ایران زمین سال ۱۳۸۳ و پنجمین دوره جشن فرهنگ و هنر سال ۱۳۸۶ نیز هست.
قصههای مردم فارس در سه مجلد، بازیهای مردم فارس،آداب و رسوم نوروزی در فارس، سیری در ترانههای محلی، باورهای سرزمین مادری ام، عروسی در فارس، واسونکهای شیرازی، ادبیات داستانی، اجاقکور، خانه خانهٔ خودمان، با خودم در راه بارونی، ننه پیره زن و عمو نوروز، آهو بچهٔ خواب من، مردی که به حراج رفت و حکایاتی از کوچه ایام هفته از آثار ایشان می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید