به گزارش نیم نگاه ایران؛ سیودومین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی با محور «اعتلای حکمرانی پولی و بانکی با نگاهی به اسناد بالادستی» صبح امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ آغاز به کار کرد.
محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی، در پنل تخصصی «ارتقای حکمرانی پولی و بانکی و سرمایهگذاری برای تولید»، از پیگیری جدی برنامه اصلاح نظام پولی کشور در سال جاری خبر داد و اعلام کرد: حذف چهار صفر از پول ملی در سال جاری یکی از اقدامات کلیدی در دستور کار بانک مرکزی است.
وی ادامه داد: بر این اساس، سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانکها با هدف مهار رشد نقدینگی و تورم ادامه خواهد یافت و حذف چهار صفر از پول ملی به عنوان بخشی از برنامه اصلاح نظام پولی کشور با جدیت دنبال میشود.
بانک مرکزی توسعه و انتشار انواع ابزارهای سیاست پولی از جمله اوراق ودیعه و اوراق مصون از تورم را برای تحقق اهداف کلان پولی در دستور کار دارد.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی حساب ویژه تولید برای حمایت هدفمند از بخشهای مولد اقتصاد راهاندازی خواهد شد.
رئیسکل بانک مرکزی همچنین بر ضرورت ارتقای حکمرانی پولی و بانکی در کشور تأکید کرد و گفت: بازنگری در سازوکارهای سیاستگذاری پولی، افزایش شفافیت و پاسخگویی، و انضباطبخشی به شبکه بانکی، از الزامات تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه و دیگر اسناد بالادستی است.
وی در ادامه با بیان اینکه امروزه یک دادگاه ویژه برای فعالیتهای بانکی و پولی در قانون داریم که در گذشته و قانون قبلی نبود، افزود: این موضوع در گذشته موجب میشد که در بسیار از پروندههای پولی و بانکی با مشکل مواجه شویم. با اجرای قوانین جدید بانکداری مرکزی در سالهای آتی تغییرات مهمی خواهیم داشت.
فرزین ادامه داد: البته در قانون جدید بانک مرکزی برخی از مواردی که نقص است باید در قانون جدید بانکداری رفع شود که برای آن نیز برنامههایی داریم.
رئیسکل بانک مرکزی خاطر نشان کرد: در حوزه تامین مالی ارزی، ما از سال گذشته فروش اوراق صکوک ارزی را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران شروع کردیم و برای امسال آمادگی عرضه ۲ میلیارد دلار صکوک ارزی را داریم. ۶۰ میلیون دلار اوراق قرضه ارزی را در ماه گذشته عرضه کردهایم و ۲۰۰ میلیون دلار اوراق نیز هفته آینده برای تامین مالی ارزی یکی از بنگاههای اقتصادی کشور در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه میشود. با صندوق توسعه ملی در این زمینه همکاری داریم و از تمام ظرفیت مرکز مبادله برای این کار استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: تامین مالی ارزی برای بنگاههایی است که صادرکننده هستند. یعنی میتوانند با صادر کردن و درآمد ارزی خود را پوشش دهند. به زودی در مرکز مبادله روش فروش اعتباری و بازار سلف ارزی را ایجاد خواهیم کرد که به گسترش تامین مالی ارزی کمک میکند.
فرزین اظهار داشت: آخرین برنامه نیز توسعه تامین مالی زنجیرهای است که برنامه داریم ۴۸۵ همت منابع تامین مالی زنجیرهای را تا انتهای امسال در اختیار بنگاههای اقتصادی قرار دهیم.
رئیسکل بانک مرکزی گفت: اوراق گام، کارت رفاهی متصل به اوراق گام، برات الکترونیکی و فکتورینگ ابزارهایی است که در این زمینه به کار گرفته میشود.
وی افزود: بانک صنعت و معدن به تازگی برای اولین بار ۶ فقره برات الکترونیکی را منتشر کرده است و امیدواریم به زودی استفاده از این ابزار در سایر بانکها نیز گسترش پیدا کند.
فرزین عنوان کرد: از ابزار فکتورینگ نیز استفاده میکنیم و امیدواریم امسال بتوانیم استفاده از این ابزار را نیز توسعه دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید