به گزارش نیم نگاه ایران؛ مهدی رنجبر می افزاید: همچانکه بر همه ما واجب است تا تاثیرات این اثر ماندگار را در شکل گیری و تقویت هویت ملی و فرهنگی ایران تحلیل کنیم، باید آگاه باشیم که شاهنامه با ارائه داستان های حماسی و شخصیت های برجسته، اصولی چون عدالت، شجاعت، وفاداری و خردمندی را به تصویر کشیده و به عنوان الگوهای رفتاری و اخلاقی مورد استفاده قرار گرفته است.
فردوسی الهام بخش هنرمندان و نگارگران بوده
دبیر شورای فرهنگ عموی استان اظهار داشت: شاهنامه فردوسی با تاثیر بر هنرهای تجسمی و نمایشی، الهام بخش هنرمندان و نگارگران بوده و نقاشی ها و مینیاتورهایی که از داستان های وی خلق شده اند، نمایانگر زیبایی و قدرت این اثر در زمینه هنرهای بصری هستند. همچنین، شاهنامه به عنوان منبع اصلی برای مطالعه اسطوره های ایرانی، نقش مهمی در حفظ و انتقال داستان های کهن و باورهای فرهنگی ایرانی ایفا کرده و به پژوهشگران کمک کرده تا به شناخت عمیق تری از اسطوره ها و فرهنگ های باستانی ایران دست یابند.
رنجبر با ابراز خرسندی از اینکه بتوانیم در جای جای استان آیین هایی برپا شود تا در قالب کارگاه آموزشی و گردهم آیی و سمینارهای فرهنگی ادبی، این باور را گسترش دهیم که شاهنامه در کنار کتب و رهنمودهای معنوی و دین مدار، توانسته اصولی از جمله عدالت، خردمندی و شجاعت را برای حکمرانان و رهبران ارائه نماید و به عنوان منبعی برای ایجاد و تقویت حکومت های عادل و خردمندانه عمل کرده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در پایان با اشاره به اینکه، شاهنامه فردوسی به باورهای فرهنگ ایرانی جانی تازه داده است، خاطر نشان کرد: این اثر با نقش آفرینی در ابعاد مختلف فرهنگی و اجتماعی، همچنان به عنوان منبعی ارزشمند و الهام بخش برای پژوهش و مطالعه در حوزه های گوناگون شناخته می شود.
دیدگاهتان را بنویسید