×
×
خبرگزاری نیم نگاه ایران

برپایی نمایشگاه « وحی قلم» استاد احمد علی باروتی در محل «نگارخانه سرو» تالار حافظ شیراز
«وحی و قلم» در تالار حافظ؛ جلوه‌ای از تلاقی وحی، هنر و خلوص

  • کد نوشته: 3922
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • 10 بازدید
  • ۰
  • عصر دیروز « نمایشگاه وحی قلم» آثار خوشنویسی قرآنی استاد احمد علی باروتی در محل «نگارخانه سرو» تالار حافظ شیراز گشایش یافت.
    «وحی و قلم» در تالار حافظ؛ جلوه‌ای از تلاقی وحی، هنر و خلوص
  • نگارخانه سرو، عصر دیروز، میعادگاه عاشقان هنر قدسی خوشنویسی بود؛ جایی که آثار استاد احمدعلی باروتی، هنرمند وارسته و کاتب قرآنی، در آیینی باشکوه با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، پیشکسوتان و اصحاب هنر گشایش یافت.

    نمایشگاه «وحی و قلم» که به آثار خوشنویسی قرآنی استاد باروتی اختصاص دارد، روایتگر سال‌ها سلوک هنری، معرفتی و معنوی این هنرمند اهل استهبان است؛ مردی که نه تنها مرکب و قلم را در خدمت حروف و آیات الهی گرفته، بلکه در تمام این سال‌ها کوشیده است خوشنویسی را نه ابزار تفاخر، که راهی برای تهذیب نفس، تعالی روح و تقرب الی‌الله بداند.

    در این آیین، استاد هادی پیروزنیا، از شاگردان و همراهان دیرین استاد باروتی، از نقش او در تأسیس نخستین شعبه انجمن خوشنویسان فارس در سال ۱۳۶۴ در استهبان یاد کرد و افزود: «باروتی خوشنویسی را نیایش می‌داند؛ هنری برای ادب جان و تزکیه درون. در تدریس نیز فراتر از قواعد خط، همواره درس اخلاق و خلاقیت به دانشجویان خود آموخته است.»

    در ادامه، دکتر صولت باصری، خوشنویس، مدرس دانشگاه و پژوهشگر نگارگری، با اشاره به آثار قرآنی این هنرمند، گفت: «باروتی با تسلط بر هندسه پنهان در خوشنویسی و شناخت ظرافت‌های نقطه‌گذاری، زبان خاموش قرآن را در قالبی از زیبایی بصری به تجلی رسانده است. آثار او تداعی‌گر نگاه عرفانی به نقطه به‌مثابه رمز هستی است؛ همان نقطه‌ای که در عرفان، به حقیقت “هو” در سوره توحید تعبیر می‌شود.»

    در بخش پایانی مراسم، خود استاد باروتی با بیانی صمیمی و پرشور، از نیت قلبی خود برای پیوند میان هنر ایرانی-اسلامی با کلام وحی سخن گفت و اظهار داشت:

    «آرزوی دیرینم کتابت قرآنی بود که به مدد الهام و تأمل در حین قرائت، به فکر انتخاب آیات شاخص و تلفیق با تذهیب ایرانی افتادم. خداوند، هنر را برای خلاقیت انسان قرار داده و خلاقیت، پرتویی از صفات حق تعالی است.»

    وی با اشاره به روند خلق آثار، گفت: «در مدت زمان مشخصی، ۲۵ اثر با تلفیق خوشنویسی و تذهیب آماده کردم و به امید خدا، آثار جدیدی نیز در آینده به این مجموعه افزوده خواهد شد.»

    این هنرمند متواضع همچنین از استادان و یارانش همچون استاد محمد مهاجر، حمید دیرین، عبدالله فرادی، و همچنین استادان نداف، پیروزنیا، پژمان و بهمن‌پور به نیکی یاد کرد و نقش آنان را در تکوین این مسیر هنری ستود.

    استاد احمدعلی باروتی، متولد ۱۳۳۵ در استهبان، از جمله هنرمندانی‌ست که خوشنویسی را با تحصیلات حوزوی و دانشگاهی در هم آمیخته است. وی از سال ۱۳۵۳ به شکل رسمی خوشنویسی را آغاز و از سال ۱۳۵۷ به عضویت انجمن خوشنویسان درآمد. اخذ مدرک ممتاز در سال ۱۳۶۱، راه‌اندازی انجمن استهبان در سال ۱۳۶۴، تدریس در دانشگاه فرهنگیان، و شرکت در نمایشگاه‌هایی در کشورهای فرانسه، ایتالیا و پاکستان، تنها بخشی از کارنامه‌ی پربار اوست.

    نمایشگاه «وحی و قلم» تا روزهای آینده در نگارخانه سرو واقع در تالار حافظ شیراز میزبان علاقه‌مندان به هنر متعهد، قدسی و معنوی خوشنویسی خواهد بود.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *