×
×
خبرگزاری نیم نگاه ایران

آیا هوش مصنوعی جایگزین ما خواهد شد؟
۳ شغل در امان از هوش مصنوعی 

  • کد نوشته: 4049
  • ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • 4 بازدید
  • ۰
  • به باور بیل گیتس سه حرفه در برابر موج گسترده هوش مصنوعی در امان خواهند بود: زیست‌شناسان، متخصصان انرژی و برنامه‌نویسان.
    ۳ شغل در امان از هوش مصنوعی 
  • به گزارش نیم نگاه ایران؛ هوش مصنوعی تمامی مشاغل و صنایع را تحت تاثیر خود قرار داده و در حال تغییر شکل نیروی کار است. بنیانگذار مایکروسافت معتقد است که هوش مصنوعی بیشتر مشاغل را از بین می‌برد و اقتصاد جهانی را کاملا متحول می‌کند، اما هوش مصنوعی هرگز نمی‌تواند جایگاه انسان‌ها را در سه حرفه زیست‌شناسی، انرژی و برنامه‌نویسی بگیرد و این حوزه‌ها همچنان به خلاقیت و تفکر انسانی وابسته خواهند بود.

    به نقل از زومیت، بیل گیتس، بنیان‌گذار مایکروسافت، همچنان یکی از مهم‌ترین چهره‌ها در بحث آینده تکنولوژی است. او که نقشی کلیدی در گسترش کامپیوترهای شخصی ایفا کرده است در گفت‌وگویی با روزنامه ایندین اکسپرس دیدگاهش را درباره هوش مصنوعی و تأثیرش بر آینده مشاغل مطرح کرد.

    گیتس باور دارد که سه حرفه در برابر موج گسترده هوش مصنوعی در امان خواهند بود: زیست‌شناسان، متخصصان انرژی و برنامه‌نویسان.

    به گفته گیتس، زیست‌شناسان نقش مهمی در کشف و توسعه دانش بشری دارند و فرایندهای فکری و شهودی آن‌ها به‌گونه‌ای است که هوش مصنوعی توانایی درک و تقلید کامل‌شان را ندارد.

    به باور گیتس، ابزارهای هوشمند می‌توانند در تحلیل اطلاعات و انجام تحقیقات کمک‌حال باشند، اما همچنان این مغز انسان است که با خلق فرضیه‌های نو و جهش‌های فکری، پیشرفت‌های بزرگ علمی را رقم می‌زند.

    در مورد متخصصان انرژی و برنامه‌نویسان نیز گیتس همان الگو را صادق می‌داند. هوش مصنوعی در گردآوری و تحلیل داده‌های عظیم بسیار توانمند شده، اما همچنان قدرت خلاقیت، تطبیق‌پذیری و حل مسائل پیچیده در اختیار انسان باقی مانده است؛ به‌ویژه در جهانی که با بحران‌های غیرقابل پیش‌بینی انرژی و پیچیدگی‌های فزاینده نرم‌افزارها دست‌وپنجه نرم می‌کند.

    گیتس در سال‌های اخیر بارها درباره تأثیرات بلندمدت هوش مصنوعی صحبت کرد و تلاش داشت دید روشنی از آینده پرابهام این فناوری ارائه دهد.

    گیتس در یکی از گفت‌وگوهایش با جیمی فلن گفت که ورزشکاران هم از مشاغلی هستند که جایگزینی آن‌ها با هوش مصنوعی دشوار است: «مثلاً بیسبال. ما علاقه‌ای نداریم بازی بین کامپیوترها را تماشا کنیم. بعضی کارها را برای خودمان نگه می‌داریم.»

    گیتس در ادامه تأکید می‌کند که گرچه کارهایی مثل ساخت، حمل‌ونقل و کشاورزی در آینده عمدتاً به‌وسیله هوش مصنوعی و اتوماسیون حل خواهند شد، اما بخش‌هایی از زندگی انسانی همچنان به توانایی‌های منحصربه‌فرد بشر وابسته خواهد ماند.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *