به گزارش نیم نگاه ایران؛ این نشست دو روزه با مشارکت سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای حاشیه خلیج فارس و استانداران و روسای اتاقهای بازرگانی استانهای فارس، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد به منظور تقویت و قاعدهمند سازی دیپلماسی اقتصادی در سطح استانها طی روزهای پنجشنبه و جمعه در شهر شیراز برگزار میشود.
حسینعلی امیری در آغاز گشایش اجلاسیه منطقهای دیپلماسی اقتصادی استانی، با تبریک ایام آزادسازی خرمشهر آن را نمادی از مقاومت و ایثار دانست و افزود: پس از تضمین استقلال سیاسی، مهمترین مسئله کشور تأمین استقلال اقتصادی است و برگزاری این همایش گامی در جهت ثبات اقتصادی و توسعه و تثبیت جایگاه فارس به عنوان منطقهای امن برای جذب سرمایه گذاری خارجی است.
استاندار فارس توسعه اقتصادی را یکی از سیاستهای راهبردی دولت چهاردهم عنوان و تصریح کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و بیانات رئیس جمهور محترم مبنی بر توسعه همکاریها با کشورهای همسایه و منطقه، تقویت روابط اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری در استان در دستور کار مدیریت ارشد استان قرار گرفته است.
وی استان فارس را یکی از استانهای مهم و پهناور کشور دانست که ظرفیتهای متعدد فرهنگی، طبیعی، گردشگری و اقتصادی و علمی آن زمینهساز تعامل با تمام کشورهای منطقه است.
استاندار فارس با برشمردن قابلیتهای فارس در حوزههای گردشگری، سلامت، انرژیهای تجدیدپذیر، فناوری، مراکز علمی، منابع معدنی، حملونقل، داشتن تمدنی کهن و فرهنگی غنی، تنوع اقلیمی و ظرفیتهای اقتصادی متنوع، این استان را استانی مستعد و بیبدیل برای سرمایهگذاری معرفی کرد.
وی همچنین در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی به ظرفیتهای استان از جمله پالایشگاه شیراز، پارسیان ، پترو پیمان دانا، پارسیان سپهر اشاره کرد و گفت: اهمیت صنایع بالادستی نفت و گاز و پتروشیمی، فرصتهای ناب سرمایهگذاری را پیش روی سرمایهگذاران و تجار قرار میدهد.
امیری در ادامه به رایزنی با کشورهای حوزه نوروز برای تعیین شیراز به عنوان پایتخت کشورهای حوزه نوروز و راهاندازی خطوط هوایی با عنوان «نوروز ایرلاین» اشاره کرد.
نماینده عالی دولت در استان فارس در پایان ابراز امیدواری کرد در سایه همدلی و همراهی، زمینه برای توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر استان فارس و تبدیل آن به الگوی توسعه اقتصادی فراهم گردد.
در ادامه این نشست ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به ظرفیتهای عظیم در استانهای هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و فارس گفت: دیپلماسی اقتصادی، نیازمند برنامهای منسجم و همکاری دستگاههاست و جنوب کشور ظرفیت حل مشکلات اقتصادی را دارد.
وی افزود: برای تحقق دیپلماسی اقتصادی و مقابله با تحریمها، نیازمند برنامهای منظم، قابل ارزیابی و اجرا از سوی وزارت امور خارجه و نهادهای مرتبط هستیم.
عزیزی تصریح کرد: فرصتهایی مانند برنامه هفتم توسعه و عضویت در پیمانهای بینالمللی (شانگهای، بریکس، اوراسیا و توافق با روسیه) باید به طور موثر مورد استفاده قرار گیرند و همکاری مجلس، وزارت خارجه، سفارتخانهها و استانداران در جنوب کشور برای شکوفایی پتانسیلهای این منطقه ضروری است.
لازم به ذکر است که وزارت امور خارجه بنا دارد پنج اجلاسیه در نقاط مختلف کشور با هدف تقویت دیپلماسی اقتصادی استانها برگزار کند و از آنجا که استان فارس دارای ظرفیت های عظیم و معین کشورهای حوزه خلیج فارس است بنابراین اولین اجلاس در شیراز برگزار شده است.
دیدگاهتان را بنویسید