×
×
خبرگزاری نیم نگاه ایران

کشف گودال مرموز در دل دریاچه ارومیه

  • کد نوشته: 4518
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۴
  • 26 بازدید
  • ۰
  • در روزهای اخیر تصاویری از کشف گودالی «به قطز ۱۰ متر» در بستر دریاچه خبرساز شد که بنابر گزارش‌های اولیه، کارشناسان تشکیل آن را پدیده‌‌ زمین‌شناختی طبیعی اعلام کرده‌اند.
    کشف گودال مرموز در دل دریاچه ارومیه
  • به گزارش نیم نگاه ایران؛ تصاویری که در اینستاگرام دیدبان دریاچه ارومیه و تلویزیون منتشر شده این گودال را که در جنوب دریاچه ارومیه ایجاد شده، نشان می‌دهد.

    بر اساس گزارش‌های منتشر شده، این گودال در قسمتی از بستر خشک شده دریاچه ارومیه تشکیل شده است و حالت پراکندگی لجن‌هایی که از داخل به اطراف پخش شده دقیقاً بیانگر حالت انفجار مانندی است که از زیر بستر، سطح لجنی را به اطراف دهانه گودال پرتاب کرده است.

    دمای آب قسمت مرکزی این گودال به شدت بالاست به حدی که بدن انسان نمی‌تواند بیشتر از یکی دو ثانیه تحمل گرمای آن را داشته باشد و در قسمت‌های خارجی گودال دمای آب پایین‌تر می‌رود.

    شبکه خبر در گزارشی با مسئولان و کارشناسان استانی گفتگو کرده و آورده است که بررسی‌های اولیه حاکی از تحرکات جریان‌های آب‌های زیرزمینی است.

    مهرنگ دوستی رضایی، مدیر مطالعات منطقه‌ای آذربایجان غربی توضیح داد: «این پدیده که یک موضوع طبیعی زمین‌شناسی است، بخاطر جریان‌های گرمای زیرزمینی بوجود آمده است.»

    او با توضیح اینکه جریان گرما در عمق زمین جمع شده، افزود: «بخار ناشی از آب و فشار، منجر به این پرتابه‌ها شده و نهایتا در طی دوره‌ای که ایجاد شده دایره‌ای به قطر ۱۰ متر را شاهد هستیم. این پدیده درجاهای دیگر هم مشاهده شده است. در این گودال جریانی وجود ندارد. تراز آبی است که حالت تثبیت پیدا کرده است.»

    و به گفته مدیر کل محیط زیست اذربایجان غربی، این گودال دی‌ماه ۱۴۰۲ ایجاد شده و اوایل خرداد امسال بطور اتفاقی شناسایی شده است.

    حجت جباری در خصوص حرارت آب گودال نیز گفت: آب این گودال شیرین است و به نظر می‌رسد حرارت آن نیز به دلیل کم آب و درجه حرارت بالا در دریاچه ارومیه باشد.

    مدیرکل محیط زیست آذربایجان‌غربی در ادامه اظهار کرد: بررسی‌های اولیه از این گودال انجام شد و به نظر می‌رسد این گودال آب به دلیل نفوذ آب ناشی از آبیاری پایاب اراضی سد حسنلو به آب‌های زیرزمینی و جوشش آن از دل دریاچه باشد.

    وی با بیان اینکه این گودال در ۷۰۰ الی ۸۰۰ متری دریاچه ارومیه در سمت ساحل جاده ارومیه – مهاباد ایجاد شده است، افزود: در این قسمت اراضی پایین دست حسنلو وجود دارد و بررسی اولیه نشان می‌دهد آب این گودال از آب‌های زیرزمینی ناشی از آبیاری پایاب سدحسنلو به وجود آمده باشد.

    مجید رستگاری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان‌غربی هم در خصوص کشف گودال مرموز در دل دریاچه ارومیه اظهارکرد: ظهور چشمه در دریاچه ارومیه پدیده جدیدی نیست و چنانچه می‌دانیم دریاچه ارومیه در پست‌ترین قسمت حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده است و تمامی روان‌آب‌ها و آب‌های زیرزمینی در اثر نیروی گرانشی به سمت دریاچه جریان می‌یابند.

    رستگاری افزود: جریان خروجی آب‌های زیرزمینی دشت‌های حاشیه دریاچه در بستر دریاچه نیز تداوم داشته و به صورت چشمه در آن تخلیه می‌شود.

    بر اساس گزارش های بدست آمده گروهی متشکل از ستاد احیای دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، اداره کل حفاظت محیط زیست استان و همچنین اداره زمین شناسی استان به محل اعزام شده و اقدام به نمونه‌برداری از آب و خاک اطراف گودال کرده‌اند که گزارش آن در روزهای آینده اعلام خواهد شد.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *