به گزارش نیم نگاه ایران، مراسم گشایش سی و ششمین نمایشگاه بین الماللی کتاب تهران با حضور محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، أحمد فکاک البدرانی وزیر فرهنگ عراق، محمد حیدر نایب وزیر فرهنگ یمن، ابوالفضل نجارزاده مدیرعامل بانک ملی، حجتالاسلام ارباب سلیمانی، عبدالوهاب راضی رییس اتحادیه ناشران عراق و سفرای کشورهای مختلف صبح امروز، ۱۷ اردیبهشتماه در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد.
محسن جوادی، رئیس نمایشگاه کتاب تهران در این مراسم در سخنانی گفت: نماشگاه کتاب نه فقط ویترین صنعت نشر بلکه آینه افق های بین المللی ماست.
وی ادامه داد: ۱۵۰۰ ناشر از تهران و ۸۰۰ ناشر از شهرستانها در این دوره نمایشگاه حضور دارند که به عرضه ۲۷۰ هزار عنوان کتاب میپردازند. از میان ۳۷۰ هزار عنوان عرضه شده در نمایشگاه امسال، تعداد ۶۵ هزار عنوان چاپ سال ۱۴۰۳است و این رقم نشان دهنده حیات پرتحرک نشر ایران است.
رئیس نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به رویکرد کلیدی وزارت ارشاد در واگذاری امور اجرایی به صنوف نشر برای تقویت مشارکت افزود: در بخش ببنالملل نیز حضور بیش از ۵۰ ناشر خارجی و حضور رسمی کشور عرای را به عنوان مهمان ویژه شاهد هستیم.
بخش دیگر سخنان سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد از افزایش ۲۵ درصدی مجموعه یارانهها در این رویداد فرهنگی خبر داد و گفت: خوشبختانه تاکنون ۶۰ هزار دانشجو ثبت نام کردند. همچنین بیش از دو هزار درخواست برای فعالیتهای فرهنگی داشتیم که بخش قابل توجهی ازین برنامهها اجرا میشود.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: درباره جایگاه کتاب صحبت های زیادی شده است، اما بهترین سخن را رهبر انقلاب فرموده اند، همان جا که کتاب را مبدأ و عصاره تمدنسازی میدانند. اگر به تمدنهای بشری نگاه کنیم، این موضوع به خوبی نمایان است؛ تمدن یونان، تمدن چین، تمدن هند و… همه بر بستر کتاب حرکت کرده و جلو آمده است.
وی ادامه داد: در مورد تمدن ایران پس از اسلام هم همین است، اگر شاهنامه خلق نمیشد، بین ایران پیش از اسلام و ایران پس از اسلام نیز پیوند برقرار نمیشد و ما درگیر بین ایران پیش از اسلام و ایران پس از اسلام بودیم. شاهنامه این قدرت را داد تا ایرانیان هم به تاریخ قبل از خود اقتدا کنند و هم به تاریخ ایران پس از اسلام و ما درگیر و دار اختلاف بین ایران قبل از اسلام و پس از اسلام نیفتیم.
به گفته صالحی؛ تمدن هم کالبد دارد و هم جان، جان تمدنها به حوزه کتاب وابسته است. باید باور داشته باشیم، جامعه جز با کتاب قدرت ماندگاری پیدا نمیکند.
وی افزود: دغدغه کتاب باید دغدغه همه کسانی باشد که به فکر توسعه اجتماعی ایران هستند. این امر نباید صرفا دغدغه وزارت فرهنگ یا مولفان یا اصحاب نشر باشد. اگر خواهان توسعه اجتماعی درست هستیم، احتیاج به تولید و مصرف کتاب خوب داریم و نمایشگاه کتاب فرصتی بر ای این دغدغه است.
وزیر فرهنگ ادامه داد: نمایشگاه کتاب تهران غیر از اینکه به اقتصاد نشر کمک می کند و کارنامه نشر سالانه ایران را نشان می دهد، یک باشگاه بزرگ اجتماعی است و ما نیاز داریم که باشگاههای موجود را حفظ کرده و باشگاههای جدی خلق کنیم. ایران امروز نیاز به همبستگی، هم افزایی و همگرایی و با هم بودن دارد، هرچه بیشتر این همگرایی را نشان دهیم، راه ایران را هموارتر کردهایم.
وی گفت: اگر توسعه ایران را میخواهیم، باید به کتاب بیشتر فکر و در راه توسعه این ابر فرهنگ بیشتر تلاش کنیم.
صالحی افزود: نمایشگاه کتاب تهران فرصتی برای اجتماعی کردن ایران است، از جاهای مختلف کشور در این رویداد هستند، حال چه به صورت حضوری، مجازی، ارتباطات و فرصت هایی خلق می کند.
گفتنی است؛ این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در فضای مسقف نزدیک به ۷۵ هزار متر مربع در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود. در نمایشگاه کتاب سال جاری دو فضای دو هزار مترمربعی در دو سوی گنبدخانه مصلی برای بخش ناشران آموزشی تدارک دیده شده است. بخش کودکونوجوان نیز در زیرزمین شبستان شرقی با فضایی بالغ بر ۲۰ هزارمترمربع برپا خواهد شد.
در این دوره نمایشگاه حدود ۲۴۰ ناشر کودک و نوجوان با عرضه بیش از ۳۱ هزار عنوان کتاب و ۲۳۰ ناشر دانشگاهی و بیش از ۸۰ ناشر آموزشی در نمایشگاه کتاب تهران و بیش از هزار ناشر عمومی حضور دارند.
همچنین بیش از ۴۰۰ نشست در این دوره ۱۱ روزه برگزار و نخستین فلوشیپ ادبی تهران با حضور ۳۰ ناشر و آژانس ادبی خارجی در حاشیه این نمایشگاه برگزار میشود.
دیدگاهتان را بنویسید