×
×
خبرگزاری نیم نگاه ایران

در پی حملات هوایی هند
پاکستان حریم هوایی خود را بست

  • کد نوشته: 2473
  • ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • 9 بازدید
  • ۰
  • در پی حملات هوایی هند به اهدافی در خاک پاکستان و کشمیر تحت کنترل پاکستان در تاریخ ۶ مه ۲۰۲۵، دولت پاکستان به‌طور موقت حریم هوایی خود را برای ۴۸ ساعت بست.
    پاکستان حریم هوایی خود را بست
  • به گزارش نیم نگاه ایران؛  پاکستان در واکنش به عملیات نظامی هند، موسوم به «عملیات سیندور» بعنوان یک تدبیر احتیاطی، حریم هوایی خود را بست. این در حالی است که دهلی نو مدعی است، ۹ هدف مرتبط با گروه‌های تروریستی مورد حمله قرار گرفتند.

    بلافاصله پس از این حملات، سازمان هواپیمایی پاکستان اعلام کرد که حریم هوایی بر فراز اسلام‌آباد و لاهور بسته شده و پروازها به فرودگاه کراچی منتقل شده‌اند. سپس، کل حریم هوایی کشور برای ۴۸ ساعت به‌طور کامل بسته شد.

    این تصمیم باعث اختلال گسترده در پروازهای داخلی و بین‌المللی شد. خطوط هوایی بین‌المللی مانند لوفت‌هانزا، ایر فرانس، و بریتیش ایرویز مسیرهای خود را تغییر داده یا پروازها را لغو کردند. برخی پروازها به مقاصد مانند داکا به شهرهایی چون مسقط، دبی و کویت منتقل شدند.

    در حالی که فرودگاه کراچی به فعالیت خود ادامه داد، فرودگاه‌های لاهور و اسلام‌آباد به‌طور کامل تعطیل شدند. با این حال، پس از گذشت ۸ ساعت، عملیات پروازی در فرودگاه‌های اصلی از سر گرفته شد.

    به گزارش نیم نگاه ایران؛ هند روز گذشته ۲۵ مسیر پرواز بین‌المللی که از آسمان این کشور عبور کرده و وارد حریم هوایی پاکستان می‌شدند را در پی تشدید تنش‌ها میان دو کشور، مسدود کرده بود. این اقدام همزمان با بسته شدن ۱۸ فرودگاه در شمال و غرب هند صورت گرفته که پس از حملات هوایی دقیق ارتش هند در خاک پاکستان و منطقه کشمیر تحت کنترل آن، انجام شده است.

    بر اساس اعلام مقامات آگاه، بسته شدن این مسیرهای هوایی تا روز ۱۰ مه (شنبه ۲۰ اردیبهشت) ادامه خواهد داشت. این تصمیم مانع از ورود پروازهای خارجی از طریق آسمان هند به پاکستان می‌شود.

    یک مقام هندی گفت: این اقدام در راستای ممانعت از ورود هرگونه پرواز، اعم از تجاری یا باری، به حریم هوایی پاکستان از طریق آسمان هند اتخاذ شده و شامل پروازهای شرکت‌های خارجی نیز می‌شود.

    مارک دی. مارتین، کارشناس ایمنی هوانوردی در آسیا، این اقدام هند را «گامی احتیاطی» توصیف کرد و افزود: این تصمیم برای جلوگیری از اشتباه گرفتن هواپیماهای تجاری با هواگردهای نظامی یا تهاجمی اتخاذ شده است.

    در پی این درگیری‌ها، تنش‌ها بین دو کشور افزایش یافته و نگرانی‌های بین‌المللی درباره احتمال تشدید بحران میان دو قدرت اتمی منطقه را برانگیخته است.

     

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *