×
×
خبرگزاری نیم نگاه ایران

فلسفی با انتقاد از افزایش چندباره قیمت‌ مواد غذایی مطرح کرد:
لزوم ثبات در سیاست‌گذاری و واگذاری امور اجرایی به بخش خصوصی

  • کد نوشته: 4472
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
  • 6 بازدید
  • ۰
  • نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: به اندازه کافی توانایی تولید گوشت گرم در داخل را داریم و نیازی به واردات آن نیست. نقش دولت در حوزه گوشت سرد و منجمد باید به تأمین ذخایر راهبردی محدود شود تا بخش خصوصی بتواند در فضای رقابتی و آرام، گوشت را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهد.
    لزوم ثبات در سیاست‌گذاری و واگذاری امور اجرایی به بخش خصوصی
  • به گزارش نیم نگاه ایران، پیمان فلسفی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به وضعیت نابسامان بازار مواد غذایی کشور، بر لزوم ثبات در سیاست‌گذاری و واگذاری امور اجرایی به بخش خصوصی تأکید کرد.

    وی ادامه داد: محصولات غذایی و مواد مورد نیاز سفره مردم باید به شکلی پایدار تأمین شوند، اما طی سال‌های اخیر، سیاست‌های متنوع و خلق‌الساعه باعث بروز شوک و تنش در بازار مواد غذایی شده است.

    فلسفی با انتقاد از افزایش چندباره قیمت‌ها در مدت کوتاه گفت: دلیلی ندارد در یک سال، قیمت نهاده‌هایی مانند شیر و سایر مواد غذایی چندین بار افزایش یابد؛ در حالی که سازوکارهای قانونی مانند شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی و ستاد تنظیم بازار وجود دارند و باید به درستی عمل کنند.

    وی با اشاره به نقش دولت در تنظیم بازار افزود: دولت باید سیاست‌گذاری واردات و صادرات را به نحوی ساماندهی کند که موجب کاهش قیمت‌ها و ثبات بازار شود. لازم است امور اجرایی در حوزه تجارت خارجی به بخش خصوصی واگذار شود و دولت صرفاً نقش تسهیل‌گر، ناظر و پشتیبان را ایفا کند.

    نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: برای تأمین کالاهای اساسی و مواد غذایی، ۸.۵ میلیارد دلار و برای دارو نیز حدود ۳ میلیارد دلار بودجه تخصیص یافته است. بنابراین، هیچ دلیلی برای افزایش قیمت کالاهای اساسی وجود ندارد و تنها عامل قابل اشاره، سوءمدیریت است.

    وی با اشاره به واردات گوشت در سال گذشته گفت: در حالی که تولید داخلی مازاد داشت، واردات گوشت انجام شد و همین امر موجب زیان دامداران شد. اگر یارانه واردات به تولیدکنندگان داخلی اختصاص یابد و گوشت با قیمت مناسب از آن‌ها خریداری شود، می‌توان این محصولات را ارزان‌تر به دست مصرف‌کننده رساند.

    فلسفی در پایان تأکید کرد: به اندازه کافی توانایی تولید گوشت گرم در داخل را داریم و نیازی به واردات آن نیست. نقش دولت در حوزه گوشت منجمد باید به تأمین ذخایر راهبردی محدود شود تا بخش خصوصی بتواند در فضای رقابتی و آرام، گوشت را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهد.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *